Cuketová buchta se skořicí a vanilkou
Nádherně voňavá a nadýchaná! Díky cuketě je těsto opravdu krásně vláčné. Extrakt ze skořice a vanilky provoní celou kuchyni.
Budete potřebovat:
- 3 vejce
- 1, 5 hrnku krupicového cukru
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 3/4 hrnku oleje
- 1 lžička sody
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 2 hrnky strouhané cukety
- 1 lžička prášku do pečiva
- 2 kapky extraktu ze skořice
- ½ citronu (vymačkané šťávy a nastrouhané kůry)
- Oloupejte cuketu a vykrojte její střed, případně odstraňte
všechny semínka. Cuketu nastrouhejte najemno a lehce vymačkejte přebytečnou
vodu. Ušlehejte olej, vejce, cukr, vanilkový extrakt. Přidejte citronovou šťávu,
hladkou mouku, prášek do pečiva, sodu a skořicový extrakt. Vše dobře vyšlehejte.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Cuketovou buchtu se skořicí vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte dozlatova.
- Po vychladnutí nakrájejte a pocukrujte jemně mletým
vanilkovým cukrem.