Cuketová buchta se skořicí a vanilkou

26.07.2017

Nádherně voňavá a nadýchaná! Díky cuketě je těsto opravdu krásně vláčné. Extrakt ze skořice a vanilky provoní celou kuchyni.

Budete potřebovat:

  • 3 vejce 
  • 1, 5 hrnku krupicového cukru 
  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 3/4 hrnku oleje
  • 1 lžička sody
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnky strouhané cukety
  • 1 lžička prášku do pečiva 
  • 2 kapky extraktu ze skořice
  • ½ citronu (vymačkané šťávy a nastrouhané kůry) 
  1. Oloupejte cuketu a vykrojte její střed, případně odstraňte všechny semínka. Cuketu nastrouhejte najemno a lehce vymačkejte přebytečnou vodu. Ušlehejte olej, vejce, cukr, vanilkový extrakt. Přidejte citronovou šťávu, hladkou mouku, prášek do pečiva, sodu a skořicový extrakt. Vše dobře vyšlehejte.
  2. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Cuketovou buchtu se skořicí vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte dozlatova.
  3. Po vychladnutí nakrájejte a pocukrujte jemně mletým vanilkovým cukrem.