Domácí vanilková pasta
27.04.2018
Na ostrově Mauricius věří, že vanilka umí vykouzlit ty nejhezčí sny. Dopřávají si každý den jednu lžičku vanilkové pasty před spaním a nejlepší je prý ta domácí. Vyzkoušejte a uvidíte sami!
Vanilková pasta je voňavé spojení mleté vanilky, vanilkového extraktu a cukru. Chuť i vůně takové dobroty vás vynese do vanilkového nebe! Zatímco vanilkový extrakt se vyrábí dlouhou macerací vanilkových lusků, je čirý a neobsahuje zrníčka, vanilková pasta je plná vanilkových zrníček, je silná díky vanilkovému extraktu a slaďoučká jako med. Šéfkuchaři si ji často sami vyrábějí a rozhodně s ní nešetří. Luxusní sofistikovaný dezert se bez vanilkové pasty prostě neobejde.
Na domácí vanilkovou pastu budete potřebovat:
- 80g vaší oblíbené mleté vanilky - vanilka z Mauricia je
voňavější a silnější, naopak Tahitensis je jemná
- 6 lžiček vanilkového extraktu
- půl šálku medu nebo jiného tekutého sladidla (třeba sirup
z agáve)
Postup:
- Všechny ingredience dejte do robota a pořádně promixujte
nebo prošlehejte.
- Vše se postupně spojí v nádhernou krémovou pastu,
kterou můžete rovnou ochutnat lžičkou.
- Vanilkovou pastu uložte do chladničky, vydrží vám tak
dlouho, dokud ji nespotřebujete.
