Těstoviny s vanilkovou solí

18.05.2017

Kdo nezkusil, neuvěří! Jedinečná kombinace pravé vanilky bourbon ve slaném pokrmu způsobuje závislost :-)

  •  Budete potřebovat:
  • Půl balíčku špaget
  • 250g cherry rajčat
  • 50g slaniny
  • 1 cibuli
  • 3 sušená rajčata
  • petrželku
  • lžičku sušené červené papriky (kdo má rád tak pálivou)
  • na špičku nože chilli
  • bazalku
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na drobné kostičky
  • 1 lžičku Vanilkové soli
  • strouhaný parmazán
  • sůl, pepř

1. Cibuli a slaninu nakrájejte na drobné kostky, rajčátka na měsíčky, bazalku a petrželku na drobné proužky. Dejte vařit těstoviny do osolené vody.

2. V hlubší pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli do zlatova. Přidejte slaninu a opékejte, až je ze všech stran pěkně zlatá. Pak přidejte cherry rajčátka, všechno zbývající koření kromě vanilkové soli a jednu naběračku vody z vedlejšího hrnce od špaget, které se vám tam už vaří (prý je to tajný trik :-) )

3. Nechte vše spojit v jednu omáčku, a občas promíchejte. Bude to trvat přibližně 3 minuty. Na závěr omáčku dosolte vanilkovou solí.

4. Omáčka vždycky čeká na těstoviny. Jakmile jsou těstoviny dovařené, slijte je a ihned je nasypte do pánve s omáčkou. Vše promíchejte a prohřejte dohromady. Chutě a vůně se vám krásně spojí. Těstoviny dejte na talíř a ozdobte parmazánem nebo sušenou petrželkou.