Vanilková čokopěna

03.03.2017

Čokoládové pěny určitě znáte jako svoje boty. Ale tuto čokopěnu s pravou vanilkou si prostě zamilujete. Je opravdu zvláštní a jedinečná, vypadá a chutná totiž tak trošku jinak :-) A dělám se ze zajímavých surovin. Už ani nevím, kde jsem k tomu receptu přišla, ale je mi opravdu velikou inspirací! :-)

Připravte si:

  • 100 g kakaového másla
  • 85 g equadorského kakaa (nedávejte tam holandské, equadorské chutná v tomto případě lépe - i když bude pěna o dost světlejší, než jste zvyklí :-) )
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžičku mleté vanilky bourbon
  • 1-2 lžíce vašeho oblíbeného sladidla (vanilkový cukr, obyčejný cukr, karamel, třtinový cukr, kokosový cukr, med...)

Do čokoládové pěny je také vynikající přidat špetku nastrouhané pomerančové kůry, kapku extraktu z cejlonské skořice nebo špetku chilli.

Postup:

Kakové máslo a kokosový olej rozpustíme ve vodní lázni. Po rozpuštění přidáme kakao, mletou vanilku a cukr (sladidlo). Promícháme tyčovým mixérem nebo ještě lépe, vyšleháme metličkou.