Vanilkové muffiny

24.03.2017

  • 225 g hladké mouky,
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 225 g změklého másla
  • 225 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 2 čajové lžičky mleté vanilky bourbon
  • 4 vejce, pokojové teploty

Troubu předehřejte na 175 °C. Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky.

Smíchejte mouku a kypřicí prášek a dejte stranou. Máslo, cukr a sůl dejte do mísy, přidejte mletou vanilku a vyšlehejte. Vejce prošlehejte vidličkou, nepřestávejte šlehat a pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.

Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Pečte asi 15-20 minut. Hotové muffiny nechte vychladnout na mřížce