Vanilkové perníčky
10.04.2017
...úžasné a nejlepší perníčky na celém světě, protože jsou stále měkké! Napsala jsem si do své kuchařky už před léty :-)

Vyzkoušejte si je také ;-) Na jednu velkou krabici perníčků budete potřebovat:
- 800g žitné mouky
- 4 vejce
- 240g rostlinného tuku
- 8 lžic medu
- 250g třtinového cukru krystal a 50g vanilkového cukru třtinového
- 6 hřebíčků, kousek badyánu (podrťte), špetka mletého anýzu
- 3 kapky extraktu ze skořice Alba nebo z listů skořice
- 3 lžičky vanilkového extraktu nebo vanilkové pasty
- kůra z jednoho citronu
- lžíce jedlé sody
- 100g mletých vlaškých ořechů
Postup na vanilkové perníčky je expres rychlý :-)
Ze všech surovin uděláme v robotu krásné těsto, které necháme jeden až tři dny v chladu. Poté vyválíme, vykrájíme perníčky, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 180 stupňů dozlatova.