Vanilkové rohlíčky

09.10.2017

Budete potřebovat:

Na těsto

  • 140 g másla
  • 200-220 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 70 g mletých ořechů (vlašské ořechy, mandle)
  • 3 lžičky vanilkové pasty

Na obalená rohlíčků
Moučkový cukr smíchaný s mletou vanilkou (vanilku už máte v těstu, takže stačí 2lžičky na 100g cukru nebo vanilkový cukr, který jste si připravili u lineckého těsta) 

  1. Na vál vysypeme mouku, cukr, uděláme důlek, do kterého dáme změklé máslo, ořechy, žloutek a vypracujeme těsto. Těsto necháme v lednici přes noc odležet. Klidně i noc a den. Čím je těsto více uležené, tím se s ním lépe pracuje.
  2. Vyložíme pečícím papírem plech. Z těsta vytvarujeme rohlíčky, které dáváme na pečicím papírem vyložený plech.
  3. Pečeme do růžova v předehřáté troubě při 170 °C .
  4. Horké rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru.

TIP: Rohlíčky netvarujte příliš silné, při pečení se trošku zvětší.