Velikonoční bábovka
12.04.2017
Luxusně nadýchaná, měkká a úžasná i třetí den ;-)

Na Vanilkovou velikonoční bábovku Budete potřebovat:
- 1 hrnek cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1/2 hrnku mléka
- 2 lžičky mleté vanilky nebo oblíbenou vanilkovou esenci
- 6 vajec
- citronovou kůru
- 2 hrnky polohrubé mouky
Postup:
Předehřejte troubu na 170 stupňů. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Za stálého šlehání pomaličku přisypávejte mouku, pak po pramínku přilévejte olej. Nepřestávejte šlehat a pomaličku přilévejte mléko. Nakonec přidejte prášek do pečiva, citronovou kůru, mletou vanilku (nebo vanilkový extrakt).
Chcete-li mít bábovku dvojbarevnou, nejdříve nalijte do formy 2/3 této světlé směsi. Do zbylé jedné třetiny přišlehejte 2 lžíce equadorského kakaka a nalijte na světlou směs.
Pečte 30-40 minut, dozlatova.