Těstoviny s vanilkovou solí
Kdo nezkusil, neuvěří! Jedinečná kombinace pravé vanilky bourbon ve slaném pokrmu způsobuje závislost :-)

- Budete potřebovat:
- Půl balíčku špaget
- 250g cherry rajčat
- 50g slaniny
- 1 cibuli
- 3 sušená rajčata
- petrželku
- lžičku sušené červené papriky (kdo má rád tak pálivou)
- na špičku nože chilli
- bazalku
- 2 stroužky česneku nakrájeného na drobné kostičky
- 1 lžičku Vanilkové soli
- strouhaný parmazán
- sůl, pepř
1. Cibuli a slaninu nakrájejte na drobné kostky, rajčátka na měsíčky, bazalku a petrželku na drobné proužky. Dejte vařit těstoviny do osolené vody.
2. V hlubší pánvi rozpalte olej a orestujte cibuli do zlatova. Přidejte slaninu a opékejte, až je ze všech stran pěkně zlatá. Pak přidejte cherry rajčátka, všechno zbývající koření kromě vanilkové soli a jednu naběračku vody z vedlejšího hrnce od špaget, které se vám tam už vaří (prý je to tajný trik :-) )
3. Nechte vše spojit v jednu omáčku, a občas promíchejte. Bude to trvat přibližně 3 minuty. Na závěr omáčku dosolte vanilkovou solí.
4. Omáčka vždycky čeká na těstoviny. Jakmile jsou těstoviny dovařené, slijte je a ihned je nasypte do pánve s omáčkou. Vše promíchejte a prohřejte dohromady. Chutě a vůně se vám krásně spojí. Těstoviny dejte na talíř a ozdobte parmazánem nebo sušenou petrželkou.