Vanilkové perníčky

...úžasné a nejlepší perníčky na celém světě, protože jsou stále měkké! Napsala jsem si do své kuchařky už před léty :-)

Vyzkoušejte si je také ;-) Na jednu velkou krabici perníčků budete potřebovat:

  • 800g žitné mouky
  • 4 vejce
  • 240g rostlinného tuku
  • 8 lžic medu
  • 250g třtinového cukru krystal a 50g vanilkového cukru třtinového
  • 6 hřebíčků, kousek badyánu (podrťte), špetka mletého anýzu
  • 3 kapky extraktu ze skořice Alba nebo z listů skořice
  • 3 lžičky vanilkového extraktu  nebo vanilkové pasty
  • kůra z jednoho citronu
  • lžíce jedlé sody
  • 100g mletých vlaškých ořechů

Postup na vanilkové perníčky je expres rychlý :-)

Ze všech surovin uděláme v robotu krásné těsto, které necháme jeden až tři dny v chladu. Poté vyválíme, vykrájíme perníčky, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 180 stupňů dozlatova.