Velikonoční bábovka

Luxusně nadýchaná, měkká a úžasná i třetí den ;-)

Na Vanilkovou velikonoční bábovku Budete potřebovat:

  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1/2 hrnku mléka
  • 2 lžičky mleté vanilky nebo oblíbenou vanilkovou esenci
  • 6 vajec
  • citronovou kůru
  • 2 hrnky polohrubé mouky

Postup:

Předehřejte troubu na 170 stupňů. Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Za stálého šlehání pomaličku přisypávejte mouku, pak po pramínku přilévejte olej. Nepřestávejte šlehat a pomaličku přilévejte mléko. Nakonec přidejte prášek do pečiva, citronovou kůru, mletou vanilku (nebo vanilkový extrakt).

Chcete-li mít bábovku dvojbarevnou, nejdříve nalijte do formy 2/3 této světlé směsi. Do zbylé jedné třetiny přišlehejte 2 lžíce equadorského kakaka a nalijte na světlou směs.

Pečte 30-40 minut, dozlatova.